Wie ben ik

 

Emke Erpelinck

Ik ben Emke en al van jongs af aan houd ik van alles wat met ‘bewegen’ te maken heeft. Zo vind ik het heerlijk om wekelijks mijn baantjes in het zwembad te trekken, maar ook een rondje fietsen of hardlopen doe ik graag.

In 2012 studeerde ik af als docent lichamelijke opvoeding met specialisatie in het speciaal onderwijs na een vier jarige opleiding aan de Fontys Sporthogeschool in Tilburg. Gedurende deze studie heb ik meerdere malen een osteopaat bezocht, die mij enorm heeft geholpen en mij interesseerde voor het vak!

De interesse werd zo groot dat ik gelijk vanuit Tilburg naar Gent ben gegaan om daar osteopathie te gaan studeren aan de International Academy of Osteopathy. Medio 2016 ben ik afgestudeerd en ik heb nu een eigen praktijk in Terneuzen en Philippine. 

Het leuke aan werken als osteopaat vind ik de afwisseling die het werken met mensen met zich meebrengt: van jong tot oud, man of vrouw, stil of spraakzaam, … iedereen met zijn eigen unieke verhaal en klacht. Het steeds weer op zoek gaan naar de oorzaak van een klacht vind ik heel uitdagend.

In 2018 heb ik de bijscholing Osteopathie bij kinderen afgerond. Waarbij ik mij heb verdiept in het behandelen van zwangere vrouwen, baby’s en kinderen.

Ik gebruik de titel “D.O.”  (diploma osteopathie) en ben erkend door het Nederlands Register van Osteopaten, het NRO. Door deze erkenning mogen wij ook de toevoeging “MRO, lid van het register voor osteopaten” gebruiken. Deze twee toevoegingen zijn noodzakelijk om bij de zorgverzekeraars voor een vergoeding in aanmerking te komen.